Ehliyet Sınav Soruları 2020

0
261

Ehliyet Sınav Soruları 2020

Ehliyet Sınav Soruları 2020 Yılı için geçerli olan soruları ve cevapları. Başarıya hızlıca ulaşmak için gereken kolay yol hemen alttaki yer alan özel ve seçilmiş olarak çıkan sorulardan e-sınav (Online Sınav) formatına uygun soruları çözün ve sınavda gerekli olan başarıyı yakalamaya başlayın !

Aşağıdakilerden hangisi, soğutma sisteminde yapılması gereken kontrollerden birisidir?

A) Elektrolit kaçağı
B) Yağ kaçağı
C) Su kaçağı
D) Hidrolik yağ kaçağı


DOĞRU CEVAP: C
Soğutma sistemi suyla çalışır. Eğer su kaçağı varsa motor düzgün soğutulamaz ve hararet yapar. O yüzden arada bir motor suyuna kontrol etmek gereksinim duyar.


Aşağıdakilerden hangisi, aracın geri manevrası esnasında arkada bulunan diğer araçların durumdan haberdar edilmesi amacıyla yanar?

A) Geri vites lambaları
B) Sinyal lambaları
C) Park lambaları
D) Sis lambaları


DOĞRU CEVAP: A


Aşağıdaki Şekilde tehlike uyarı işaretini gören sürücü aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?
Ehliyet Sınav Soruları 2020

A) Banketten gitmeli
B) Takip mesafesini artırmalı
C) Hızını artırarak öndeki aracı geçmeli
D) Acil uyarı ışıklarını yakarak derhâl durmalı


DOĞRU CEVAP: B
Şekilde görülen trafik işareti, yolun hemen bitiminde gevşek malzemenin olduğunu bildirmektedir. Örnek olarak kum, mıcır vs gibi. Araç sürücüsü aracını sürerken aracın bir lastiğini banket kısmındaki gevşek malzemeye doğru taşırırsa büyük tehlike oluşturabilir. Bu durumda öndeki araçla olan mesafesini artırması gerekmektedir. Bun nedenle doğru olan cevap: “Takip mesafesini artırmalı” olmalıdır.


Ticari amaçla yük taşımacılığı yapmakta olan ve azami ağırlığı 3,5 tonu geçen araçların şoförlerinin, 24 saatlik herhangi bir süre içinde toplam olarak kaç saatten fazla araç sürmeleri yasaktır?

A) 6
B) 7
C) 8
D) 9


DOĞRU CEVAP: D


Aracın gösterge panelinde bulunan “devir saati” sürücüye aşağıdakilerden hangisini bildirir?

A) km/saat cinsinden aracın hızını
B) Aracın katettiği toplam kilometreyi
C) dev/dak cinsinden motorun devrini
D) Uzun hüzme anahtarının açık olduğunu


DOĞRU CEVAP: C


Çarpışma durumunda otomatik olarak şişerek sürücü ve yolcuların ölüm ve yaralanmalarını azaltan pasif güvenlik sisteminin adı nedir?

A) ABS
B) Start-Stop
C) Hava yastığı
D) Hafızalı koltuk


DOĞRU CEVAP: C


Aşağıdaki Şekildeki trafik işareti neyi ifade eder?
levha
A) Yaya yolunu
B) Yaya geçidini
C) Yayanın giremeyeceğini
D) Yola yayanın çıkabileceğini


DOĞRU CEVAP: C


Aşağıdakilerden hangisi, yaralının taşınması sırasında ilk yardımcının uyması gereken kurallardandır?

A) Kendi kapasitesinden fazla ağırlık taşımalıdır.
B) Ani dönme ve bükülme gibi hareketler yapmalıdır.
C) Kendinin ve yaralının güvenliğinden emin olmalıdır.
D) Yangın, göçük ve patlama tehlikesinin devam ettiği durumları önemsememelidir.


DOĞRU CEVAP: C


Şekilde soru işareti (?) ile gösterilen ve şafttan aldığı hareketi aksa ileten güç aktarma organının adı nedir?
Ehliyet Sınav Soruları 2020

A) Balata
B) Amortisör
C) Diferansiyel
D) Vites kutusu


DOĞRU CEVAP: C


Aşağıdakilerin hangisinde taşıtlar tek yönlü kara yolunda bulunmaktadır?

A) ehliyet
B) Ehliyet Sınavı Soruları 2020
C) Ehliyet Sınavı Soruları 2020
D) Ehliyet Sınavı Soruları 2020


DOĞRU CEVAP: D


Motosikletlerde ilk 3 yaş sonunda kaç yılda bir muayene yaptırılması gerekmektedir?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1


DOĞRU CEVAP: C


I. Bir el kazazedenin alnına, diğer elin 2 parmağı çene kemiğinin üzerine konulur.
II. Alından bastırılıp çeneden kaldırılarak baş geriye doğru itilir.
III. İşlemler sırasında sert hareketler tercih edilir.

Yukarıdakilerden hangileri, Baş geri-Çene yukarı pozisyonunun uygulama basamaklarındandır?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III


DOĞRU CEVAP: A


Kaza sonrası solunum durması, yangın tehlikesi, patlama gibi tehlikeli durumların olasılığı mevcut ise kazazedenin omuriliğine zarar vermeden araçtan çıkarılmasında kullanılan teknik aşağıdakilerden hangisidir?

A)Rentek manevrası
B)İtfaiyeci yöntemi ile omuzda taşıma
C)Ayak bileklerinden sürükleme yöntemi
D)Koltuk altından tutarak sürükleme yöntemi


DOĞRU CEVAP: A


Burkulmalar nerelerde meydana gelir?

A) Sadece kol eklemlerinde
B) Sadece bacak eklemlerinde
C) Hareketli eklem bölgelerinde
D) Hareketsiz eklem bölgelerinde


DOĞRU CEVAP: C


Aşağıdakilerden hangisi rot ayarının bozuk olmasına bağlı olarak meydana gelir?

A) Arka lastiklerin ortadan aşınması
B) Ön lastiklerin içten veya dıştan aşınması
C) Direksiyon milinin eğilmesi
D) Direksiyon kovanının eğilmesi


DOĞRU CEVAP: B


Karın bölgesinde iç kanaması olduğu düşünülen bir kazazedeye aşağıdakilerden hangisinin yapılması yanlıştır?

A) Şok pozisyonu verilmesi
B) Ağzından bol sıvı verilmesi
C) Üzerinin örtülerek sıcak tutulması
D) Yaşamsal bulgularının incelenmesi


DOĞRU CEVAP: B


Aşağıdakilerden hangisi trafik ortamında riskli davranış olarak değerlendirilmez?

A) Aşırı hız yapmak
B) Alkollü olarak araç kullanmak
C) Emniyet kemeri takılıyken araç kullanmak
D) Elinde cep telefonu varken araç kullanmak


DOĞRU CEVAP: C


“Trafikte tekrar yoktur.” sözü ile aşağıdakilerden hangisi anlatılmak istenmiştir?

A) Trafikteki hatalar telafisi imkânsız sonuçlar doğurur.
B) Bir ülkenin trafikle ilgili alt yapısı yeniden oluşturulamaz.
C) Her yolculuk, sürücüye ayrı bir deneyim kazandırır.
D) Trafikle ilgili acılar yeniden yaşanılmak istenmez.


DOĞRU CEVAP: A


Bir kavşakta, trafik görevlisi ile birlikte ışıklı trafik işaret cihazı da bulunuyorsa, sürücüler öncelikle hangisine uymak zorundadır?

A) Trafik görevlisine
B) Işıklı trafik işaret cihazına
C) Yeşil ışık yanıyorsa, ışıklı trafik işaret cihazına
D) Kırmızı ışık yanıyorsa, ışıklı trafik işaret cihazına


DOĞRU CEVAP: A


Aşağıdakilerden hangisi karayolunun unsurlarından biri değildir?

A) Araç
B) Köprü
C) Banket
D) Kavşak


DOĞRU CEVAP: A


Aksine bir işaret yoksa, otomobillerin yerleşim yeri dışındaki şehirler arası çift yönlü kara yollarında azami hızı saatte kaç kilometredir?

A) 120
B) 110
C) 90
D) 80


DOĞRU CEVAP: C

Ehliyet Sınav Soruları 2020 Nasıl Gidiyor? Bence Çok Kolay 🙂
http://www.meb.gov.tr/

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here